Veelgestelde Vragen

* Hoe kan ik een Gadung kopen?

Wanneer een Gadung beschikbaar is zal deze op de site in de winkel verschijnen. Je kunt de de Gadung via de winkel bestellen, maar je kunt ook een afspraak maken via het contactformulier of info@gadung.nl om langs te komen in het atelier om zo het instrument eerst uit te proberen.

* Kan ik eerst een Gadung uitproberen?

Ja, dat kan. Door een afspraak te maken kun je zelf op het atelier een Gadung bespelen. Mocht je zelf nog niet heel ervaren zijn in het bespelen van de handpan, dan kan ik je ook persoonlijk de vele mogelijkheden in klank op de Gadung laten horen.

* Kan ik zelf een scale aanvragen die niet op de lijst staat?

Ja. Echter, niet elke scale is technisch optimaal haalbaar. Het beste is om een mail te sturen naar info@gadung.nl met een verzoek van de scale die je graag zou willen. Samen kijken we naar de mogelijkheden en eventuele levertijd.

* Kunnen er ook noten op de onderkant van de Gadung gemaakt worden?

Technisch gezien is dat mogelijk. De kwaliteit van de noot is echter altijd minder dan de noten op de bovenkant van het instrument; dit komt door het gat – de “Gu” – in de onderkant van de schaal die invloed heeft op de spanning in de onderste shell. Voor mij persoonlijk is het altijd een consessie in kwaliteit, in speelstijl en in het minimalistische ontwerp van het instrument: een consessie die ik niet graag doe. Ik bouw dus in principe om die reden geen noten op de onderkant van het instrument.

* Is er een wachtlijst?

Nee, Ik werk niet met wachtlijsten. Je kunt wel je email achterlaten om op de interesse lijst te komen. Deze lijst wordt gebruikt om extra informatie via een nieuwsbrief te geven aan de mensen die interesse hebben inde Gadung. Deze nieuwsbrief zal sporadisch verschijnen. Je zult dus niet worden gebombardeerd met mailtjes.

* Wat zijn de openingstijden van het atelier?

Aangezien ik niet elke dag op het atelier kan zijn in verband met andere werkzaamheden, kan ik alleen bezoek op afspraak ontvangen. Wil je een keer langs komen om een Gadung te proberen of uit te zoeken, maak dan een afspraak via het contactformulier van deze site. Of stuur een email naar info@gadung.nl

* Waar is de Gadung van gemaakt?

De Gadung is gemaakt van twee deels diepgetrokken en hand gehamerde schalen van genitreerd staal. Het nitreren van het materiaal is een speciaal hitte proces. Het maakt het instrument beter roest bestendig, en het heeft een positieve invloed op de klank van de Gadung.

* Als de gekochte scale niet bij me past, kan ik hem dan inruilen?

In principe niet. Helaas kan ik door de lage productie niet zomaar een ander instrument aanbieden. Wel vind ik het belangrijk dat er een goede connectie is/komt tussen de speler en de Gadung; ik zal graag met je meedenken voor een oplossing. Het uitkiezen van een scale is dus erg belangrijk voor je kiest voor een bepaald instrument. Ik raad dan ook aan om zoveel mogelijk Youtube filmpjes te bekijken van verschillende instrumenten om van te voren al een gevoel te krijgen welke scales bij je passen.

* Waarom is de productie van de Gadung zo laag?

Per maand bouw ik slechts 1 of 2 instrumenten. Ik wil kwalitief zo goed mogelijke instrumenten maken. Een Gadung vervaardigen van begin tot eind kost me ongeveer een maand. Aangezien ik elk instrument een stukje van mezelf wil meegeven, zal ik elke stap in de bouw met volle aandacht doen.

* Is het veilig om een Gadung per post te versturen?

Bij verzenden van een Gadung per post wordt er alleen gebruik gemaakt van verzekerde verzending met de waarde van de bestelde producten. Je krijgt altijd een Track en Trace om het pakket te volgen. Ook de verpakking, en het feit dat de Gadung altijd inclusief een Evatek wordt verzonden, heeft tot op heden nooit tot problemen geleid. Afhalen op het atelier verdient altijd de voorkeur, maar soms is dat voor de klant geen optie. We doen er alles aan om de risico’s voor de klant zo klein mogelijk te houden.

* Wanneer moet een Gadung weer gestemd worden?

Normaal gesproken zou de tuning van een Gadung minstens een jaar stabiel moeten blijven bij normaal gebruik. De afgelopen jaren hebben de bestaande instrumenten zich hierin bewezen; stabiliteit is één van de kwaliteiten waar Gadung voor staat. Mocht onverhoopt toch de tuning niet stabiel genoeg blijven in het eerste jaar bij normaal gebruik, dan is het zaak om contact met mij op te nemen via info@gadung.nl, zodat ik het eventuele probleem kan verhelpen. Mocht er door een ongeluk of andere externe factoren een probleem ontstaan, is het ook zaak direct contact met mij op te nemen. Bij reparatie kunnen er dan echter wel kosten aan verbonden zijn. Kwaliteit en tevredenheid staan hoog bij mij in het vaandel; in overleg zullen we samen naar de beste oplossing zoeken.